ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На окупованій Луганщині закрився популярний тижневик пропагандистів "Рио-плюс"

22.07.2022, 15:15
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

В окупованому Алчевську (Луганська область) через фінансові труднощі закрилася щотижнева газета “Рио-плюс”, яка інформаційно підтримувала режим окупантів.

Про це пише informator.media з посиланням на місцевих жителів.

“Тираж останнім часом не перевищував 3000, а рекламодавці стрімко йшли через війну”, – зазначає джерело видання, близьке до видавничої сфери угруповання “ЛНР”.

У самому ж “Рио-плюс” зазначили, що припиняють роботу з 27 липня, а передплатники натомість отримуватимуть газету “Експрес-Новини”, з якою “Ріо-плюс” об'єднають. Штат редакції в Алчевську нібито обіцяють зберегти.

 
 

 

За інформацією informator.media, газета видавалася з 2002 року і була однією з небагатьох приватних видань на окупованій території. 

Газетою володіє сім'я Кулінченка, яка має у власності колишню Луганську обласну друкарню, а нині ТОВ “Прес-Експрес”.

“З початком окупації бізнес луганчан в Алчевську не постраждав, проте сама газета зіщулилася з 32 до 20 смуг. Приватні та комерційні оголошення тепер розбавлені офіційною інформацією обласної та міської сепаратистської влади. Змінилась і тематика комерційного блоку видання – рекламу мирних послуг і товарів для дому потіснили оголошення про переведення в готівку пенсій і пасажирські перевезення до Росії”, – повідомляє informator.media.

Більшість поліграфічних замовлень у Кулінченка окупаційна влада відібрала, створивши власне підприємство ГУП “Держреклама”, на базі якого і друкуються всі муніципальні газети угруповання “ЛНР”.

Додамо, що окупанти анонсували проведення “референдуму” про приєднання окупованих територій до росії. Тож цілком можливо, що закриття газети, а точніше, об’єднання її з іншим медіа – крок задля поліпшення контролю за пропагандистським контентом.

Liked the article?
Help us be even more cool!