ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині поліцейський намагався знищити журналісту відеокамеру

12.11.2020, 14:30
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У селищі Семенівка (Полтавська область) 10 листопада начальник Семенівського відділення поліції Микола Голощапов напав на головного редактора ТОВ “Телерадіокомпанія-Інформ” Михайла Погрібного, який знімав відеорепортаж. 

Про це Михайло Погрібний повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

Подія сталася в районі залізничного переїзду селища Семенівка. Як розповів журналіст, поліцейський вихопив відеокамеру і намагався знищити її, а потім спробував утекти з місця події.

Водночас, зазначив журналіст, поліцейський нічого не пояснював, лише штовхав.  

За словами Михайла Погрібного, він робив серію репортажів про агрофірму, на транспорт якої був накладений судовий арешт. Журналіст висвітлював, як виконується рішення суду.

“Було декілька інцидентів господарства ПСП “Дружба” з поліцією. У жодному з них поліції не вдалося довести свою правоту. У даному випадку були арештовані вантажівки із зерном (версія слідства). Вони стояли тиждень на узбіччі біля с. Греблі до рішення суду. Того дня було засідання Октябрського райсуду, де ухвалено рішення зняти арешт із техніки. Вона прямувала на елеватор, але начальник поліції особисто перекрив рух у Семенівці прямо серед залізничного переїзду”, – розповів журналіст. 

Як повідомили представниці ІМІ в Полтавській області, за фактом інциденту відкрито кримінальне провадження за 171-ю статтею Кримінального кодексу України.

“Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 171 ККУ, це перешкоджання професійній діяльності журналістів. Окрім того, керівництвом ГУ Нацполіції в Полтавській області здійснюється службова внутрішня перевірка. Також усі документи будуть передані в Бюро розслідувань для об'єктивної оцінки”, – сказав у коментарі представниці ІМІ представник пресслужби ГУ Нацполіції в Полтавській області Роман Грішин.

Liked the article?
Help us be even more cool!