ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сході України загинув журналіст AFP Арман Солдін (оновлено)

09.05.2023, 20:47

На сході України сьогодні, 9 травня, унаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французької інформаційної агенції AFP Арман Солдін.

Про це AFP повідомила у Twitter.

“Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими”, – йдеться в повідомленні.

Обставин загибелі журналіста агентство не повідомляє.

Оновлено. Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу з "Градів" поблизу Часового Яру, про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Як повідомляє Lemonde, Арман Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. Обстріл стався близько 16:30.

32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

“Все агентство спустошене втратою Армана, – сказав голова AFP Фабріс Фріс. – Його смерть є жахливим нагадуванням про ризики та небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, висвітлюючи конфлікт в Україні”.

Арман Солдін народився в Сараєві, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажист у римському бюро у 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Він був частиною першої команди AFP, яка вирушила до України після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і прибув наступного дня. З вересня Солдін жив в Україні, керував висвітленням команди та регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом під час виконання професійної діяльності.

Фото AFP

Liked the article?
Help us be even more cool!