ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині судитимуть депутата облради, який погрожував насильством журналісту

04.02.2022, 13:23
Депутат Тернопільської обласної ради Олег Валов. Фото – terminovo.te.ua
Депутат Тернопільської обласної ради Олег Валов. Фото – terminovo.te.ua

Прокуратура Бережанської окружної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо депутата Тернопільської обласної ради Олега Валова, який погрожував редактору видання “Береж.Інфо” Володимиру Якиміву.

Про це повідомляється на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

Депутат обвинувачується в умисній погрозі насильством журналісту у зв’язку з веденням ним  законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

За версією слідства, 7 квітня 2021 року депутат облради після опублікованого у фейсбуці на сторінці друкованого ЗМІ допису про діяльність місцевої громадської організації вимагав у журналіста припинити поширення цієї інформації. 

“Депутат органу місцевого самоврядування відкрито погрожував застосуванням насильства щодо представника засобу масової інформації і його колеги по редакції”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2021 року редактор видання  “Береж.Інфо” (Бережани, Тернопільщина) Володимир Якимів звернувся до поліції із заявою щодо погроз фізичною розправою на його адресу від депутата облради Олега Валова. У заяві журналіст повідомив, що 7 квітня 2021 року депутат облради зателефонував до нього з погрозами насильства щодо нього та іншого працівника редакції. Причиною для цього став допис у фейсбуці на сторінці видання, де згадали дружину депутата.

Сам депутат заявив, що про фізичну розправу не йшлося, але визнав, що піддався емоціям.

У червні депутату повідомили про підозру в умисній погрозі насильством журналісту у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

У листопаді правоохоронці завершили слідство щодо депутата Тернопільської обласної ради, підозрюваного в умисній погрозі насильством журналісту.

Liked the article?
Help us be even more cool!