ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині затримали чотирьох мешканців, відео яких допомогло ворогу скорегувати повторний обстріл

19.10.2022, 17:00
Фото – скриншот з відео СБУ
Фото – скриншот з відео СБУ

Служба безпеки України затримала на Вінниччині чотирьох мешканців, які зняли та поширили відео ураження об’єкта критичної інфраструктури, чим скорегували повторний ракетний обстріл. Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

За даними спецслужби, вінничанин відзняв на відео наслідки атаки дронів-камікадзе, на якому видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури, і перекинув колегам, інші троє також поділилися з друзями.

Вже за пів години відео з’явилося в російських пропагандистів, а за годину відбувся повторний ракетний обстріл, який призвів до ще більших руйнувань і поранень людей.

“На даний час розумію, що вказані матеріали були використані країною-агресором на шкоду безпеці України. Неправильність своїх дій усвідомлюю, мої відеоматеріали могли бути використані для коригування точності завдання ударів. Ніякого умислу на нанесення шкоди Україні чи допомоги державі-агресору не маю”, – зізнався вінничанин.

СБУ нагадує, що за подібні дії передбачено кримінальну відповідальність.

Служба зазначає, що фіксує випадки поширення таких відео в інтернеті, розшукує фігурантів та притягує їх до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!