ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті комунальне підприємство не відповіло журналістці на запит. Поліція порушила справу

16.12.2020, 11:32
Фото – volodymyrets.city
Фото – volodymyrets.city

Комунальне підприємство Виноградівської міської ради “Центр інвестицій та розвитку” не надало відповіді журналістці інтернет-видання “Голос Карпат” Олені Мудрій на інформаційний запит. Вона звернулась із заявою до поліції. 

Про це представнику ІМІ в Закарпатській області повідомила Олена Мудра.

За її словами, вона 4 листопада надіслала на адресу КП “Центр інвестицій та розвитку” інформаційний запит, у якому просила надати копії договорів та актів виконаних робіт із фізичними особами – підприємцями, які надавали КП послуги. Утім, у час, відведений законом, – п’ять робочих днів – відповіді журналістка не отримала.

27 листопада Олена Мудра написала заяву до місцевого відділу поліції за ознаками кримінального злочину за статтею 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). 

За словами журналістки, поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження та в неї як заявниці відібрали пояснення.

КП "Центр інвестицій та розвитку", йдеться на сайті підприємства, – це неприбуткова бюджетна організація, створена для розроблення та сприяння в реалізації стратегії розвитку міста Виноградів. Підприємство працює, зокрема, і на реалізацію міжнародних угод.

Як повідомляв ІМІ, у липні цього року Виноградівська міська рада відмовила журналістці в інформації щодо коштів і заходів у межах реалізації двох проєктів програм транскордонного співробітництва сумарною вартістю понад 2 мільйони 148 тисяч євро, які реалізовувало згадане комунальне підприємство.

Liked the article?
Help us be even more cool!