ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині посадовець напав на знімальну групу СТБ

26.02.2021, 10:35
Фото – eeas.europa.eu
Фото – eeas.europa.eu

У Житомирській області 22 лютого голова Вільської об'єднаної територіальної громади Петро Білий напав на знімальну групу соціального проєкту телеканалу СТБ “Один за всіх”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на канал.

Команда проєкту приїхала до села Новопіль, щоб зняти випуск про жорстоке поводження з дітьми в родині Білинських. Журналісти вирішили запитати в голови Вільської ОТГ, чому “він не реагував на факт насильства над дітьми й відмовляв Наталю (мати, яка виховує дев’ятьох дітей. – Ред.) їхати на проєкт “Один за всіх”.

“Ще дорогою до його місця роботи голова реагував агресивно і вимагав, щоб оператор припинив зйомку. Коли ж ми зайшли до сільради, ситуація вийшла з-під контролю. У момент, коли наша журналістка ставила запитання про сім’ю Білинських, пан Білий різко перекинув камеру, після чого підняв руку на оператора, який намагався його заспокоїти. Але Петро не врахував одного: наша камера весь цей час продовжувала знімати”, – розповів ведучий Сергій Костира.

Як розповіли на СТБ, Петро Білий на діалог не пішов, почав поводитись агресивно й без пояснень вимагав припинити знімати. Знімальна група СТБ викликала поліцію, яка склала протокол та відкрила проти голови Вільської ОТГ кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. На каналі уточнили, що знімальна група і техніка внаслідок інциденту не постраждали.

Крім того, Костира разом з бабусею дітей звернувся до поліції із заявою про домашнє насильство над дітьми. Правоохоронці відкрили провадження та розпочали слідство. “Через кілька днів після візиту знімальної групи дітей відправили в центр соціально-психологічної реабілітації. Там вони пробудуть найближчі дев'ять місяців”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!