ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Начальник УСБУ на Миколаївщині відмовив журналісту у запиті щодо ремонту у власному кабінеті

19.05.2020, 17:18
Фото - Прес-група Управління СБУ в Миколаївській області
Фото - Прес-група Управління СБУ в Миколаївській області

Начальник Управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталій Герсак залишив без задоволення інформаційний запит головреда інформагентства “Українська медіа група” (видання “Преступности.НЕТ”) Анатолія Чубаченка щодо умов проведення ремонту у власному робочому кабінеті.

Відповідь від 15 травня з відмовою Анатолій Чубаченко опублікував на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє “Преступности.НЕТ”.

За словами журналіста, за його інформацією, у березні поточного року у коридорі та кабінеті голови УСБУ в Миколаївській області було проведено ремонтні роботи. Проте, жодної інформації про проведення закупівлі ЗМІ не змогло знайти у системі публічніх закупівель “ProZorro”, тому звернулись з відповідним запитом до голови Управління СБУ.

У відповіді на запит за підписом Віталія Герсака вказано, що інформація про проведення ремонту (причини його проведення, сума витрачених на роботи коштів, джерела фінансування ремонтних робіт) відноситься до категорії інформації з обмеженим доступом.

“Запитувана інформація підпадає під пункт 10.6 Переліку відомостей, що становять службову інформацію у Службі безпеці України ... та належить належить до категорії інформації з обмеженим доступом... Таким чином, залишаємо Ваш запит без задоволення”, - йдеться у відповіді.

В коментарі представниці ІМІ в Миколаївській області головний редактор “Преступности.НЕТ” Анатолій Чубаченко зазначив, що сподівається на те, що керівництво Служби безпеки України зверне увагу на такі дії голови миколаївського управління.

“Негативно оцінюю такі дії голови УСБУ та сподіваюся, що керівництво Герсака візьме до відома, що той порушує закон, та здійснить відповідні заходи реагування. Щодо звернення до суду та оскарження відмови у задоволенні запиту, остаточне рішення ще не ухвалено”, - сказав Анатолій Чубаченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!