ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ виключила зі своїх лав двох журналістів-колаборантів

08.11.2022, 10:00
Фото – НСЖУ
Фото – НСЖУ

Національна спілка журналістів України виключила зі своїх лав двох журналістів за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму. Про це повідомляється на сайті НСЖУ.

Йдеться про Семена Порватова з Бердянська та Михайла Толстоліка з Мелітополя. Обидва вони були членами запорізької обласної організації спілки.

Як зазначає НСЖУ, ці журналісти свідомо пішли на співпрацю з окупантами. Останній, зазначає спілка, наразі “служить” у так званій поліції та “знущається зі своїх земляків”.

Із пропозицією виключити цих журналістів з лав НСЖУ звернувся член секретаріату обласної організації НСЖУ, головний редактор газети “Индустриальное Запорожье” Володимир Дупак.

“Ми висловлюємо журналістам-колаборантам своє презирство і зневагу. Я переконаний, що на них чекає невідворотне покарання. Їм не місце в нашій творчій сім’ї”, – зазначив Дупак.

Голова запорізької обласної організації НСЖУ, заслужена журналістка України Наталія Кузьменко розповіла про репресії окупантів, які застосовують стосовно проукраїнських журналістів.

“На окупованих територіях, на жаль, продовжуються репресії проти наших колег, переважна більшість яких залишаються патріотами своєї країни та займають послідовну проукраїнську позицію – вони постійно перебувають у небезпеці”, – зазначила Кузьменко. Також вона додала, що протягом восьми місяців повномасштабної агресії росіяни постійно намагаються вербувати, шантажувати та залякувати журналістів і, найстрашніше, навіть катувати. 

Як зазначає представниця ІМІ в Запорізькій області, Семен Порватов раніше працював радіоведучим на радіо “Азовська хвиля”. На співпрацю з колаборантами погодився ще влітку.

Михайло Толстолік також працював радіоведучим і звукорежисером на  мелітопольському радіо під псевдонімом Михайло Свєтлов.

Як повідомляв ІМІ, 27 квітня 2022 року НСЖУ виключила зі своїх лав організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі херсонському журналістові Геннадію Шелестенку, який співпрацює з ворогом для інформаційної підтримки армії Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!