ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти запустили в Маріуполі свій пропагандистський телеканал

06.09.2022, 17:22
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

Окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, повідомляє 0629.com.ua.

Як пише видання, робота над його запуском розпочалася ще в травні. Керувати каналом мав колаборант-журналіст Андрій Кіор. Він став автором назви телеканалу, який мав з’явитися, – “Новий Маріуполь”. Але маріупольців відсторонили від керівництва, оскільки канал взялися створювати “фахівці” з Донецька та Санкт-Петербурга.

Так, 4 серпня генеральний директор телеканалу “Санкт-Петербург” Олександр Малькевич та керівник “Першого республіканського телеканалу” “ДНР” Сергій Пеляніцин підписали угоду про співпрацю. До Маріуполя прибув десант російських журналістів, які й почали створювати студію, мережу, забезпечувати технічні можливості ефіру. Вже вийшли перші випуски новин.

Як зауважує видання, завдяки цьому вони дізналися нові прізвища колаборантів-журналістів. Так, зазначає 0629.com.ua, на бік окупантів пристав відомий у Маріуполі спортивний оглядач каналу МТВ Олександр Капустян та журналіст Олександр Бузулук.

Крім того, студентка факультету журналістики МГУ Ксенія Місюревич, яка почала працювати на телеканалі ще під час навчання. 

Як повідомляв ІМІ, у Маріуполі над створенням окупантського телеканалу “Новий Маріуполь” працювали колаборанти-журналісти.

У Маріуполі “пресцентр” окупаційної адміністрації очолив місцевий журналіст Андрій Кіор.

У травні в Маріуполі окупанти стали поширювати пропаганду, використовуючи назву та логотип газети “Приазовский рабочий”.

Liked the article?
Help us be even more cool!