ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційні суди Криму найчастіше штрафують за гасло "Слава Україні" та українські пісні

19.01.2023, 10:13
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Підконтрольні Росії суди Криму найчастіше штрафують за гасло "Слава Україні" та виконання українських пісень. Про це повідомила Кримська правозахисна група.

Як зазначають правозахисники, "судді" вважають, що кримчани висловлюють свою "незгоду з діями Збройних сил Російської Федерації щодо проведення спеціальної операції в Україні й вважають ці дії рівносильними війні, тобто вчиняють публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил РФ".

Крім того, кримчан продовжують переслідувати й за публікації чи коментарі в соціальних мережах. Так, розповіли правозахисники, мешканку Судака наприкінці грудня "суддя" "Судакського міського суду" Іванов оштрафував на 30 тисяч рублів через те, що вона на особистій сторінці в інстаграмі зробила публікацію з написом "Геноzид Кримських татар пiд виглядом мобілізації" і фото з краплями крові.

За даними Кримської правозахисної групи, до "судів" Криму в листопаді та грудні 2022 року передали щонайменше 49 адміністративних проваджень за статтею "дискредитація російської армії" (ст. 20.3.3 КпАП РФ). Щодо 41 з них винесено ухвалу про призначення адміністративного покарання. Здебільшого це штрафи від 30 до 50 тисяч рублів.

Як повідомляв ІМІ, підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності організаторів та учасників весілля за відтворення пісні "Червона калина", яку російський суд назвав "бойовою піснею українських націоналістів".

Liked the article?
Help us be even more cool!