ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОП відмовив "Бабелю" в наданні інформації щодо витрат на опитування Зеленського

20.11.2020, 12:52
Фото – Сергій Чузавков / УНІАН
Фото – Сергій Чузавков / УНІАН

Офіс президента переспрямував запит інтернет-видання "Бабель" щодо організації всеукраїнського опитування президента до партії "Слуга народу". Про це повідомляє "Бабель"

Видання скерувало запит до ОП 20 жовтня, але звідти його переспрямували до “Слуги народу”, пояснивши тим, що саме партія оплачувала опитування.

“Бабель” запитував ОП про організацію опитування, скільки на це витратять коштів, до якого числа триватиме підрахунок, хто його проводитиме та як планують забезпечити прозорість і чесність підрахунку.

Партія “Слуга народу”, яка замовляла та оплачувала всеукраїнське опитування президента, у відповіді на запит заявила, що всі витрати на його проведення покажуть у звіті для Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК). 

Також у партії повідомили, що опитування оплачували за кошт партійних внесків. Скільки – у відповіді не вказують, наголошуючи, що ці дані не є публічними. У політсилі посилаються на законодавство про те, що юридична особа, яка не є суб’єктом владних повноважень, зобов’язана надавати дані про використання коштів лише з держбюджету.

Разом з тим у президентській політсилі обіцяють показати витрати на опитування у звіті для НАЗК за четвертий квартал. Водночас робота відомства фактично заблокована через скандальне рішення Конституційного Суду.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський у відеозверненні оголосив про проведення в день місцевих виборів, 25 жовтня 2020 року, всенародного опитування з п’яти запитань без їхнього формулювання.

15 жовтня в Офісі президента озвучили всі пʼять питань. В ОП також зазначили, що опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків

26 жовтня “Слуга народу” презентувала результати опитування Зеленського та розкрила назву компанії, що його проводила. Це “Зе медіа”, з якою партія працювала перед виборами до Ради.

Окружний адмінсуд Києва відмовився розглядати позов про скасування результатів опитування.

13 жовтня коаліція “Реанімаційний пакет реформ” закликала Президента України Володимира Зеленського відмовитися від проведення всенародного опитування 25 жовтня, в день місцевих виборів, без завчасного формулювання запитань та в умовах відсутності законодавчої процедури проведення такого опитування.

Liked the article?
Help us be even more cool!