ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оператор "Думської ТВ" попросив суд зобов’язати бізнесмена, що на нього напав, читати книжки

07.11.2022, 17:14
Фото – ІзбірКом
Фото – ІзбірКом

Оператор “Думської ТВ” Євген Войтенко, на якого напав минулого року керівник ресторану в Одесі, звернувся до суду з клопотанням засудити обвинуваченого до ув’язнення, але з іспитовим терміном. І попросив зобов'язати бізнесмена прочитати збірку книжок. 

Таке клопотання медійник подав під час засідання Суворовського районного суду 4 листопада, де розглядається справа про напад на знімальну групу телеканалу “Думська” з боку власника ресторану, повідомляє ІзбірКом.

Так, Євген Войтенко запропонував суду зобов’язати бізнесмена прочитати “Пригоди Тома Соєра” Марка Твена та оповідання Артура Конана Дойля, а також статті Закону “Про інформацію” та Кримінального кодексу щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Крім того, оператор вимагає стягнути з підприємця 200 тисяч гривень як відшкодування морального збитку.

Натомість адвокат підсудного та й сам підприємець продовжують наполягати, що не перешкоджали діяльності журналістів, а оператора підприємець бив через особисту неприязнь: за те, що він його знімав “без дозволу”. 

Євген Войтенко зазначив, що журналісти мали посвідчення, які не ховали, були оснащені мікрофоном та професійною камерою тощо.

Як повідомляв ІМІ,  4 жовтня 2021 року в Одесі працівники одного з кафе напали на знімальну групу “Думської ТВ” під час знімання про кафе, які працювали без дозвільних документів.

Журналістка “Думської ТВ” Юлія Гетманець повідомила ІМІ, що нападник ударив кілька разів оператора телеканалу Євгена Войтенка.

За цим фактом поліція Одеси розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України. Згодом правоохоронці повідомили про підозру керівнику ресторану в Одесі за фактом перешкоджання та погроз насильством журналістам телеканалу “Думская.TV”. Про підозру повідомлено за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст. 345-1 (погроза насильством) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!