ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Києвом загинули публіцист Сергій Заїковський та працівник пресслужби Мінветеранів Денис Котенко

26.03.2022, 19:45

У бою з російськими окупантами під Києвом 24 березня загинули публіцист, історик, перекладач Сергій Заїковський та співробітник пресслужби Міністерства ветеранів Денис Котенко.

Про це повідомили видавництво “Пломінь” та пресслужба міністерства.

“Талановитий український історик, перекладач, публіцист. Наш друг та ідейний сподвижник. Завжди з гострим поглядом, незмінною іронією та блискучою ерудицією. Не буде перебільшенням сказати, що без нього видавництва “Пломінь” не було б. Ми встигли чимало зробити разом, проте планували ще більше. Неопубліковані книги та збірки, непрочитані лекції та нерозказані історії - від індоєвропеїстики до нових правих. Після перемоги ми будемо продовжувати справу його життя. Загинув із честю, захищаючи Батьківщину. Навіки в строю!”, - написало видавництво.

Денис Котенко – ветеран російсько-української війни, брав участь у боях на Донбасі, зокрема, в операції зі звільнення Широкиного, що на Донеччині. Коли 24 лютого росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, він знову став на захист України. Денису було 25 років. У нього залишився маленький син.

Сергій Заїковський та Денис Котенко воювали у складі протитанкового взводу 1 батальйону ОПСП ЗСУ "Азов". Вони загинули разом під час бою українського танка та кількох російських.

Денис Котенко, фото - Мінветеранів

Сергій Заїковський, фото - Пломінь

Liked the article?
Help us be even more cool!