ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом перешкоджання каналу "Наш" у Сумах

01.11.2021, 17:13

Поліція Сумської області відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності. Йдеться про конфлікт, який стався 30 жовтня між знімальною групою телеканалу “Наш” та представниками “Правого сектору”. 

Про це Суспільному повідомив речник поліції Сумської области Володимир Крупецьких.

“Кримінальне провадження відкрито за частиною другою статті 171 Кримінального кодексу України. Нині триває досудове розслідування, з'ясовуємо обставини події. Підозр ще нікому не оголошували”, – сказав Володимир Крупецьких.

Як розповів керівник обласного осередку “Правого сектора” Сергій Супрун, після поховання побратима Олександра Іванини представники "Правого сектора" отримали повідомлення, що в центрі міста влаштовує масовий захід телеканал “Наш”.

“Підійшовши на Театральну площу, ми побачили банери телеканалу “Наш”, а також Євгена Мураєва з його висловом “Україна – наша земля”. Ми попросили їх: “Будь ласка, покиньте цю територію, даємо вам для цього певний час, тому що ми не поділяємо позицію власника каналу – відвертого українофоба Євгена Мураєва”. Вони почали вести свої провокативні дії. Безпосередньо фізичного насильства, про яке вони заявляють, не відбувалося. Не буду заперечувати, що була знищена символіка телеканалу”, – розповів чоловік.

На прохання показати посвідчення журналістів, за словами Сергія Супруна, люди відмовили.

Телеканал “Наш” повідомив, що представники “Правого сектору” штовхати журналістів та спробували забрати камеру в оператора.

Як розповів журналіст каналу Максим Герасименко, що нападники розгромили апаратуру, а його самого вдарили в обличчя.

“Отримав прямий удар у своє журналістське обличчя, бо я захищав оператора. На центральну площу прийшла велика кількість молодиків. Поліції було недостатньо, але вони намагалися зробити все по-максимуму. Радикалів було близько 100-150, я можу трохи перебільшувати”, – розповів журналіст Максим Герасименко.

“Спілкуючись з начальником Головного управління Нацполіції у Сумській області Олександром Анохіним, ми ставили питання, чи були підтвердження, що комусь нанесені тілесні ушкодження, на що він відповів, що таких осіб не знайшлося. Чи було зафіксовано пошкодження апаратури? – Такого теж не було”, – говорить очільник “Правого сектора” на Сумщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!