ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міськрада відповіла журналістці на запит лише після скарги омбудсмену

07.10.2022, 10:12
Фото – lexinform
Фото – lexinform

Департамент освіти Полтавської міської ради із запізненням та тільки після звернення до уповноваженого Верховної Ради з прав людини надав відповідь журналістці онлайн-медіа “Фундамент” Надії Труш про закупівлю канцелярських наборів першокласникам. Про це журналістка повідомила ІМІ.

“Ця історія тривала місяць. 7 вересня я написала запит, у якому цікавилася сумою, виділеною з бюджету Полтавської громади на закупівлю канцелярських наборів, які міська влада вручала першокласникам. У відповідь отримала, що “запитувана інформація міститься у відкритому доступі на офіційному майданчику електронної системи публічних закупівель України ProZorro”, – розповіла Надія.

Журналістка розповіла, що телефонувала до виконавця запиту та повідомила про наявне порушення, а також подала скаргу до уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

“Після скарги уповноваженому з прав людини нарешті отримала вичерпну відповідь на запит, зі всією інформацією, яка мене цікавила”, – сказала Надія.

Як повідомляв ІМІ, Департамент освіти Полтавської міської ради 7 вересня у відповіді на інформаційний запит журналістки онлайн-медіа “Фундамент” Надії Труш порадив шукати запитувану інформацію самостійно. Журналістка повідомила виконавця запиту про наявне порушення та подала скаргу до уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

4 жовтня Полтавська міська рада із запізненням надіслала відповідь на інформаційний запит Надії Труш щодо виділеної з бюджету Полтавської громади суми на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, та не надала запитуваної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!