ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавські журналісти скаржаться на пресслужбу міськради та вимагають службової перевірки

21.07.2022, 11:48
Фото Анастасії Мацько
Фото Анастасії Мацько

У Полтаві журналісти заявляють про перешкоджання з боку посадовців міської ради, зокрема пресслужби. Медійники ініціюють круглий стіл з міською владою для обговорення незадовільної комунікації та знаходження шляхів розв'язання проблеми. 

Про це йдеться у зверненні низки місцевих медіа, повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області.

Журналісти скаржаться на бюрократичні відписки замість відповідей на інформаційні запити; неможливість отримати необхідні коментарі оперативно; відсутність “живого” спілкування з посадовцями міськради, брифінгів; запізнілі анонси заходів або взагалі їхню відсутність. Також скаржаться на неналежне виконання посадових обов'язків та ігнорування законів “Про пресу”, “Про інформацію”, “Про телебачення та радіомовлення”, “Про інформаційні агентства” з боку керівниці пресслужби Полтавської міської ради Аліни Рябоконь.

Журналісти звертаються до міського голови Олександра Мамая, секретаря міськради Андрія Карпова та депутатів міськради VIII скликання з вимогою “професійно та з повагою ставитися до роботи ЗМІ, зокрема пресслужбою Полтавської міської ради”. Як ідеться у зверненні, причиною цього стали періодичні порушення прав журналістів з боку посадовців міськради. Зокрема, випадок, що стався 20 липня, коли журналістів не пустили в міськраду на зустріч з мітингувальниками.

Крім того, журналісти вимагають провести круглий стіл за участю міської влади та ЗМІ, щоб вирішити конфлікт і розробити чіткий та прозорий алгоритм комунікації. А також провести службову перевірку діяльності керівниці пресслужби Аліни Рябоконь та відповідну роз'яснювальну роботу з підрядною охоронною організацією щодо алгоритму перевірки та пропуску журналістів у приміщення міської ради.

Звернення підписали представники видань “Полтавська хвиля”, “Фундамент”, “Коло”, “Полтавщина”, 0532.ua, Gazeta.ua, журналісти-фрилансери, медійні оглядачі. Звернення буде передане до міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!