ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поширював прокремлівські погляди та корегував вогонь: у Миколаєві СБУ затримала місцевого жителя

08.11.2022, 10:26
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Миколаєві співробітники СБУ затримали місцевого жителя. За даними слідства, він приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, залучених до оборони Миколаєва.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зібрану інформацію затриманий намагався передати росіянам через анонімний телеграм-канал, створений спецслужбами РФ для розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

"Насамперед окупанти "полювали" за точними координатами об’єктів СБУ, по яких планували здійснити прицільний ракетний удар", – зазначили в СБУ.

Там також додали, що чоловік активно поширював через соцмережі прокремлівські погляди, зокрема заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував воєнні злочини росіян – вбивства людей та знищення критичної інфраструктури українських міст.

"Таким чином він потрапив у поле зору окупантів, які залучили його до збору розвідданих на користь російського угруповання, розташованого у захоплених районах півдня нашої держави", – пояснили в Службі безпеки України.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників.

Як повідомляв ІМІ, у Німеччині, відповідно до опитування, відсоток людей, які виправдовують дії РФ в Україні, помітно збільшився. Тим часом у Росії пропагандистські медіа активно просувають тему перемовин.

Liked the article?
Help us be even more cool!