ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеграм-канал, який повʼязують з ПВК Вагнера, оприлюднив відео нібито ще однієї страти російського вʼязня

13.02.2023, 10:20
Фото – BBC
Фото – BBC

Телеграм-канал Grey Zone, який вважають наближеним до угруповання ПВК Вагнера, опублікував відео нібито ще однієї позасудової страти російського вʼязня, який, як стверджується, поїхав на війну з Україною в складі угруповання, але згодом добровільно здався в полон, пише Радіо Свобода.

На кадрах, справжність яких не встановлено, імовірна жертва вбивства називає себе народженим у Криму Дмитром Якущенком. Дивлячись у камеру, чоловік розповідає, що вирушив на передову з вʼязниці, але потім зрозумів, "що це не його війна". Далі він стверджує, що, перебуваючи в місті Дніпрі, отримав удар по голові й знепритомнів, а отямився вже в підвальному приміщенні, де йому сказали, що "судитимуть". Весь цей час за спиною Якущенка стоїть особа з кувалдою в руках. Наприкінці відео він бʼє вʼязня кілька разів по голові.

Російська служба ВВС зазначає, що в ролику Grey Zone, окрім сцени ймовірного вбивства, є фрагменти інтервʼю Якущенка, яке він давав ще в листопаді 2022 року, коли здався в полон ЗСУ. Тоді він розповідав, що ще до 2014 року був засуджений до 19 років увʼязнення, але пізніше його перевели до колонії міста Енгельс Саратовської області. Там він був завербований до складу ПВК Вагнера.

Якущенко також розповідав, що ще до виїзду на фронт планував "знайти якусь лазівку" та "просто втекти". Він здійснив свій план у районі Бахмута. У тому ж інтервʼю Якущенко висловлював надію, що Крим повернеться до складу України.

У телеграм-каналі Grey Zone Якущенка назвали "зрадником", який, "як і його колега Євген Нужин, прокинувся в підвалі на своєму останньому судовому засіданні".

Як повідомляв ІМІ, відео нібито вбивства Євгена Нужина 12 листопада 2022 року опублікував телеграм-канал "Grey Zone". Нужин відбував покарання в Рязанській області. ПВК Вагнера завербувала його для війни в Україні, він потрапив у полон до ЗСУ. Євген Пригожин тоді назвав відео страти Нужина "прекрасною режисерською роботою".

У Координаційному штабі України з питань поводження з полоненими заявили, що росіянин Євген Нужин, якого нібито стратили бойовики ПВК Вагнера, відсутній у списках тих, хто добровільно здався в полон.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що найманець ПВК Вагнера Євген Нужин добровільно погодився вирушити до Росії в межах обміну полоненими з Україною. 

Liked the article?
Help us be even more cool!