ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прислужник монастиря УПЦ МП закликав до захоплення Києва – СБУ

11.01.2023, 13:47
Фото - СБУ
Фото - СБУ

У Житомирській області СБУ викрила прислужника Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ МП на закликах до захоплення Києва

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Після початку повномасштабного вторгнення він публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини. Для цього він приєднався до прокремлівської телеграм-спільноти "русская весна". Там він закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ. Крім цього, активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо "відзначав" повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні. У своїх дописах зловмисник популяризував рашистів і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони", – зазначили в СБУ.

Також він агітував людей не вступати до лав українських захисників. За ініціативи СБУ виявлені в нього матеріали були передані на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу.

За висновками експертів, задокументовані "публікації" загрожують державній безпеці України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, з початку повномасштабної агресії РФ Служба безпеки України викрила понад 600 російських агентів і шпигунів, які вели розвідувально-підривну діяльність проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!