ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПриватБанк тимчасово заблокував рахунки ІМІ через "недостатньо розгорнуті" відповіді

07.12.2022, 16:53

ПриватБанк тимчасово заблокував рахунки ГО “Інститут масової інформації” через додаткові вимоги, пов’язані з “актуалізацією даних про організацію”. 

Про те, що анкетних даних, поданих ІМІ, виявилося для ПриватБанку не досить, стало відомо лише після того, як організація звернулася до банку з питанням про причини блокування рахунків. 

Як повідомила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк на своїй фейсбук-сторінці, банк виставив додаткові вимоги, пов'язані з актуалізацією персональних даних засновників організації. Зокрема, банк вимагає протоколу про заснування ІМІ від 1996 року, розширені дані про засновників (хоча вони вже є в банку, і залишилися незмінними) і “надати конкретні (розгорнуті) відповіді на запитання в пунктах 5, 6, 7 та приєднати оновлений документ у папку 3560 “Опис діяльності неприбуткової організації”. Хоча анкету виконавча директорка ІМІ заповнювала особисто у відділенні ПриватБанку і співробітники запевнили, що всіх поданих даних досить і додатково нічого не потрібно.  

Оксана Романюк повідомила, що ІМІ подав вчасно всі дані: “Ми вчасно подали всі дані. Навіть двічі! Тому через некомпетентність співробітниці Привату, яка забула відсканувати всі документи першого разу, мені довелося їх ще раз заносити. Сьогодні нам повідомили знову про тимчасове блокування і тепер вимагають прислати – УВАГА – протокол про створення організації ІМІ від 1996 року (???). І надати “розгорнуті відповіді в пунктах 5, 6, 7”, – написала вона. 

Керівниця ІМІ додала, що, коли вона подавала дані, цих вимог банк не озвучував: “Чому цих вимог не було озвучено співробітниками Привату, коли я очно двічі подавала анкету? Оскільки все це дуже дивно виглядає і створює проблеми для діяльності ІМІ, я вважаю це тиском на нашу діяльність. Як це інакше розцінювати, я не знаю”.

Вона закликала керівництво ПриватБанку, а також Національний банк України та його голову Андрія Пишного звернути увагу на цей інцидент.

Liked the article?
Help us be even more cool!