ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада з питань свободи слова закликала Портнова не користуватися посвідченням журналіста

20.11.2019, 12:04
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Рада з питань захисту свободи слова і прав журналістів при Президентові України засудила тиск на журналістів проєкту “Схеми” з боку ексзаступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова та закликала останнього не користуватися журналістським посвідченням.

Про це йдеться в заяві Ради, повідомляє Громадське радіо.

“Оприлюднення персональних даних співробітників медіа ставить під загрозу їхнє життя і здоров’я, а погрози і тиск мають очевидні ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Журналістами, особливо розслідувачами, рухає суспільний інтерес, і публічні особи мають усвідомлювати і поважати право працівників ЗМІ зосереджуватися на темах можливого зловживання посадовцями владою внаслідок їхніх непублічних контактів із політиками, експолітиками чи бізнесменами”, – йдеться в заяві.

Також рада закликала Портнова не користуватися журналістським посвідченням.

“Також ми закликаємо Андрія Портнова не використовувати журналістське посвідчення та не наполягати на захисті його журналістських прав. Насамперед пан Портнов є політиком та фаховим юристом і може в законний спосіб захищати себе, якщо вважає, що його права порушені”, – зазначено в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада Андрій Портнов звернувся до Офісу Президента та поскаржитися на журналістів програми "Схеми", які, на його думку, незаконно за ним стежать. 

7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам Радіо Свобода – за ч. 2 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та за ч. 1 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

31 жовтня колишній народний депутат та ексзаступник очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані члена знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв’язків колишнього посадовця з новою українською владою.

Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду “Схем”. 

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов вважає, що журналісти Радіо Свобода ведуть протиправну діяльність. Через це він оприлюднив три номери автівок, які, за його словами, пов'язані з журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!