ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція "Новин Полтавщини" отримує від окупантів листи з погрозами

08.04.2022, 11:37
Фото – wnep.com
Фото – wnep.com

Редакція комунального інформаційного агентства "Новини Полтавщини" отримала 7 квітня листа з погрозами кримінальної відповідальності за нібито тиражування фейків та брехні про дії російських військових на території України. 

Про це представниці ІМІ в Полтавській області розповів керівник "Новин Полтавщини" Юрій Ніколаєв.

За його словами, перший лист редакція отримала від користувача "Іллі Некрасова", другого – від користувача "Артема Красильникова", надійшли вони з пошти mail.ru.

"Усі співробітники українських ЗМІ та сайтів, які тиражують фейки й брехню на тему дій російських збройних сил на території України та покривають бандерівців, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності найближчим часом. Ніхто не залишиться без покарання", – такий текст, але російською мовою отримала редакція.

За словами журналіста, подібні листи з погрозами реакція отримувала і раніше, загалом приблизно п'ять-шість разів.

"Спробував послати за курсом корабля російського, але неможливо доставити листа. Двічі пробував", – сказав Юрій Ніколаєв.

Нагадаємо, 7 квітня два волинських медіа отримали листи-погрози на електронну пошту з росії. 

Раніше редакція сайту 061.ua вже тричі отримувала аналогічні погрози – 25 березня, 26 березня та 28 березня.

25 березня декілька українських медіа отримали анонімні листи з погрозами – "Європейська правда", "Главком та запорізькі сайти 061.ua і inform.zp.ua. Їм погрожують допитами та тюремними термінами за статтями "екстремізм" та "тероризм".

Видання "Крим.Реалії" отримало на пошту електронного листа з погрозами про тюремні терміни в Сибіру за "тиражування фейків про армію росії".

Liked the article?
Help us be even more cool!