ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликають розслідувати факти тиску на журналістку Олену Мудру

16.03.2023, 10:14
Фото – фейсбук Олени Мудри
Фото – фейсбук Олени Мудри

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” засудила наклепницьку кампанію на журналістку в соцмережах та закликає українську владу якнайшвидше розслідувати ці факти. Про це йдеться у твіттері організації.

Раніше журналістка-розслідувачка із Закарпаття Олена Мудра заявила про збір її персональних даних і тиск через професійну діяльність. Це сталося після публікації її статті про кадрові зміни в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області, яка вийшла 6 березня у виданні “Закарпаття онлайн”.

Вона повідомила ІМІ, що звернулася до поліції, однак наразі тиск триває. За заявою Олени сектор дізнання Ужгородського районного управління поліції ГУНП у Закарпатській області 10 березня відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 КК України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). 

Як розповіла ІМІ Олена, 14 березня той самий невідомий користувач поширив на ютуб-каналі та в соцмережах відео, змонтоване з її фотографій, з описом, як вона вважає, дискредитаційного характеру. Деякі з цих дописів згодом також були видалені. Нові факти журналістка теж передала до поліції. 

Журналістка додала, що її переслідуванням також зацікавились у Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова.

 
Скриншоти надані ІМІ Оленою Мудрою
Liked the article?
Help us be even more cool!