ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські окупанти погрожують харківським медіа та атакують сайти

04.05.2022, 14:00
Фото - inbusiness.kz
Фото - inbusiness.kz

Низка харківських журналістів отримують особисті погрози від російських окупантів, а на сайти, де вони працюють, вчиняються DDoS-атаки. 

Про це представниці ІМІ в Харківській області повідомили редакції видань KHARKIV Today, "Слобідський край", "Накипіло", InsiderNews, 057.ua. 

"У нас постійно йдуть DDoS-атаки на сайт. Одного разу прийшов лист від якихось шахраїв, там, здається, погрожували обвалити сайт і вимагали 5  тисяч доларів. Написав Роскомнагляд, вимагали видалити публікацію і погрожували заблокувати сайт у росії, хоча вони вже заблокували нас іще, здається, з 2018 року”, – розповіла журналістка KHARKIV Today.

Листа про відкриття кримінальної справи та погрози щодо допитів і ув'язнення отримала реакція Сайту міста Харкова 057.ua. Крім того, журналісти отримують дзвінки з російських номерів із погрозами особистою розправою. 

Опубліковані відео та фото злочинів рф в Україні стали приводом для погроз трьом співробітникам медіагрупи “Накипіло". Також була вчинена DDoS-атака на сайт. На адресу редакції надійшов лист такого змісту: "Не зрозуміли з першого разу, скажемо ще раз. Ми будемо продовжувати валити ваші сайти, якщо ви не зупините конвеєр фейків про рф". 

Атаки на сайти пережили й "Слобідський край" та InsiderNews. "Нам не писали, була спроба злому адмінки сайту наприкінці лютого  – на початку березня. А потім просто Роскомнагляд заблокував сайт на росії", – прокоментував головний редактор InsiderNews.

Усі редакції вжили додаткових заходів цифрової безпеки й продовжують боротьбу на інформаційному полі.

Liked the article?
Help us be even more cool!