ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські війська намагалися поцілити в телевежу у Запоріжжі

22.09.2022, 18:27
Фото - телеграм Кирила Тимошенка
Фото - телеграм Кирила Тимошенка

Російські загарбники обстріляли дев’ятьма ракетами Запоріжжя вранці 22 вересня. Одна з них впала недалеко від телевежі в центрі міста. Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Наразі відомо, що постраждала не сама телевежа, а територія навколо неї. Разом з тим телецентр, де, зокрема, розташована редакція Суспільного Запоріжжя, зазнав пошкоджень: в ньому повилітали шибки. За словами керівниці Суспільного запоріжжя Наталії Андреєвої, редакція телеканалу наразі працює дистанційно.

За словами Олександра Старуха, спроба удару по телевежі - це частина інформаційної спецоперації, яку загарбники називають “референдумом” і який планують провести 23 вересня. На його думку, таким чином окупанти намагаються остаточно перервати сигнал українських мовників на території Запорізької області. 

Після обстрілу у місті спостерігалися перебої із телемовленням.

Як повідомляв ІМІ, з березня міська телевежа у Мелітополі Запорізької області, а також вежі радіозв'язку перебувають під контролем російських військ. На тимчасово окупованих територіях повністю заблоковане українське мовлення, натомість транслюються пропагандистські російські і наново відкриті місцеві телеканали.

Liked the article?
Help us be even more cool!