ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни обстріляли телевежу у Вінниці – зникло українське мовлення

16.03.2022, 11:00
Фото - фейсбук голови Вінницької ОДА Сергія Борзова
Фото - фейсбук голови Вінницької ОДА Сергія Борзова

Вранці 16 березня російські окупанти обстріляли телевежу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у Вінниці. Ефірне мовлення в місті тимчасово не працює. 

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Верховної Ради.

Як повідомив перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон, тимчасово припинено трансляцію ефірного мовлення телевізійних та радіоканалів у місті та навколишніх громадах. Зокрема, неможливим є отримання сигналу через тюнери Т2 та частини FM-радіостанцій. Фіксуються проблеми з доступом до ефіру UA:Суспільне, "Армія", "Місто над Бугом" та інших каналів. Ведеться робота з відновлення ефіру.

Отримати доступ до українського мовлення безкоштовно вінничани можуть кількома способами: 

  • На супутнику. Українські телеканали розкодовані на супутнику. Це означає, що доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антена.
  • На Youtube. Більшість українських каналів мають власні канали на Youtube. Якщо у вас є швидкий інтернет, знайдіть у мобільному застосунку або на вебсторінці на Youtube бажаний канал. Якщо швидкість інтернету невисока, оберіть у налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео – якість – 360р або 480р, – цього буде досить). 
  • На ОТТ-сервісах. На платформах YouTV, Sweet TV, Omega TV, MEGOGO, Kyivstar TV, Oll tv доступ до українського телебачення тепер теж безкоштовний. Знайдіть бажаний канал у застосунку або на вебсторінці улюбленої платформи. 
  • У "Дії" в розділі "Послуги". Для цього потрібно оновити застосунок.

Слухати українське радіомовлення можна через інтернет-радіо: radioplayer.ua та в застосунку "Дія".

Нині триває Національний телемарафон #UAразом: провідні національні телеканали UA:Перший, "Рада", 1+1, "Україна", ICTV, СТБ, "Інтер", "Україна 24", ТРК "Київ" об’єдналися задля того, щоб оперативно надавати глядачеві перевірену інформацію щодо війни в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!