ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни погрожують фотожурналістові, який зняв бомбардування пологового будинку в Маріуполі

11.03.2022, 12:45
Фото Євгена Малолєтки
Фото Євгена Малолєтки

Низка російських акаунтів у соціальних мережах публікує погрози українському фотожурналісту Євгенові Малолєтці, який сфотографував наслідки бомбардування пологового будинку в Маріуполі 9 березня. Внаслідок злочину російських військ троє людей загинуло (включно з дитиною), 17 постраждали.

Євген Малолєтка, який співпрацює з міжнародними фотоагенціями, опублікував світлини з руйнуваннями та потерпілими. Російська пропаганда одразу ж почала розганяти наратив, що це постанова, а Євгена Малолєтку називати “антиросійським пропагандистом”.

Одразу після авіаудару очільник міністерства закордонних справ рф Сергій Лавров визнав бомбардування і оголосив, що в лікарні “не було пацієнтів”, тому що її “захопили бійці “Азова”. Після цього росіяни знайшли в соцмережах акаунт вагітної дівчини з фотографій, з’ясували, що вона модель, почали розповідати, що фото сфабриковано, і цькувати її в коментарях. Повідомлення про “фейк” навіть публікувало в соцмережах посольство рф у Великій Британії. 11 березня стало відомо, що дівчина народила дитину.

Світлину ліворуч, яку росіяни приписали Євгенові Малолєтці, зробив інший фотограф, Мстислав Чернов 
Liked the article?
Help us be even more cool!