ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни вбили письменника Вакуленка з пістолета Макарова - поліція

29.11.2022, 16:20
Фото - Facebook / Wakulenko.k.wolodimir
Фото - Facebook / Wakulenko.k.wolodimir

Росіяни під час окупації Харківщини вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка з пістолету Макарова.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ НПУ Сергій Болвінов.

"Наразі завершена перевірка ДНК профілю та підтверджено - загиблий №319 на Ізюмському кладовищі- це Володимир Вакуленко. В тілі знайдено дві кулі від пістолету Макарова. Фото зроблено місцевим мешканцем 12-го травня. Слідчі розшукують свідків злочинів росіян - обов’язково звертайтесь до поліції, якщо у вас є будь-яка інформація щодо злочинців", - написав Сергій Болвінов.

Він пояснив: у квітні 2022 року слідчі поліціі за матеріалами ЗМІ зареєстрували провадження за фактом незаконного позбавлення волі письменника в часи окупації ворогом Ізюмського району.

В жовтні до поліції звернувся рідний батько Володимира - він був упевнений, що один із загиблих на Ізюмському кладовищі - його син.

Також він повідомив, що до їхнього дому 23 березня приїхали п’ятеро осіб, ймовірно, бойовики угруповання "ЛНР" та провели "обшук". Вони забрали письменника та його сина - жорстоко побили їх та відпустили.

Наступного дня, до їхнього дому в автомобілі з позначкою "Z" приїхало двоє невстановлених осіб, які силоміць вивезли Вакуленка. З цього часу живим його ніхто не бачив.

Від свідків, які хоронили українців на Ізюмському масовому кладовищі відомо, що 12-го травня до них звернулися військовослужбовці РФ з вказівкою поховати тіло чоловіка, яке знаходилось неподалік від села Капітолівка Ізюмського району. Свідки помітили кульові отвори в тілі та прострелені документи українського письменника. Тіло знаходилось на вулиці понад місяць.

Як повідомляв ІМІ, журналісти редакції розслідувань Суспільного отримали фотодокази і результати ДНК-експертизи, які свідчать, що дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили на Харківщині під час окупації.

Liked the article?
Help us be even more cool!