ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни знову погрожують ув'язненням запорізькому медіа inform.zp.ua

29.08.2022, 12:20
Фото – Aaron Wojack for The New York Times
Фото – Aaron Wojack for The New York Times

Запрорізькому онлайн-медіа inform.zp.ua після тривалої перерви знову надійшли погрози з росії, пов'язані з професійною діяльністю сайту. В листі співробітникам редакції погрожують допитами й ув'язненням через підтримку “неонацистського режиму Зеленського”. 

Про це регіональній представниці ІМІ повідомив головний редактор сайту Ерік Бринза.

Лист до редакції надійшов 22 серпня від “Жанни Прокшиної” з російського поштовика bk.ru. “За поширення дезінформації про дії російських військ настане адміністративне і кримінальне покарання. Невдовзі всіх журналістів, які підтримують неонацистський режим Зеленського, скерують до слідчих органів на допит і висунення звинувачень з подальшим скеруванням до виправних закладів”, – ідеться в листі.

Нагадаємо, що листи з погрозами почали надходити до запорізьких редакцій, зокрема 061.ua і inform.zp.ua, з березня 2022 року. В них журналістам погрожували тортурами, ув'язеннням, висиланням до Сибіру через матеріали, які “дискредитують російську армію” і “підтримують фашистський / неонацистський режим Зеленського”. В липні-серпні листи майже не надходили.

Liked the article?
Help us be even more cool!