ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розповсюджувала матеріали з проросійськими наративами: поліція затримала жительку Рівного

05.12.2022, 14:14
Фото – поліція Рівного
Фото – поліція Рівного

Співробітники військової контррозвідки СБУ разом з оперативними співробітниками та слідчими Рівненського РУП викрили 68-річну рівнянку, яка в російській соцмережі "Однокласники" розповсюджувала матеріали з проросійськими наративами, пропагуючи ідеї "руского міра".

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Рівненській області.

"За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці встановили дружні зв’язки зловмисниці з громадянами та колишніми військовослужбовцями рф. Крім того, під час слідчих дій виявлено та вилучено значну кількість друкованих видань держави-агресора", – зазначили в поліції.

Там зауважили, що жінка – посадова особа одного з вищих навчальних закладів Рівного.

Слідчі Рівненського РУП здійснюють досудове розслідування за фактом виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Наразі розв'язується питання про повідомлення їй про підозру в скоєнні злочину, передбаченого статтею 436-1 КК України. Жінці може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Полтавській області. Зокрема, у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ і єпархіальному управлінні Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ.

Liked the article?
Help us be even more cool!