ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Четвертої влади" атакували після резонансного розслідування

23.10.2020, 11:20
Фото - tempting.pro
Фото - tempting.pro

На сайт агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” 22 жовтня було здійснено DDoS-атаку. В результаті ресурс не працював протягом кількох годин. 

Про це представниці ІМІ повідомили в редакції агенції.

Журналісти видання підозрюють, що перекрити доступ до сайту зловмисники могли через розслідування, яке вийшло напередодні.

“На сайт 4vlada.com було здійснено атаку типу denial of service (“відмова в обслуговуванні”). Суть атаки в тому, щоб завалити жертву запитами, вичерпати її ресурси і зробити її недоступними для звичайних користувачів”, - розповіла адміністраторка сайту “Четверта влада” Наталія.

За її словами, у випадку з “Четвертою владою” зловмисники робили запити на головну сторінку таким способом, щоб оминути кеш сайту і таким чином збільшити навантаження.

Користувачі в цей час не могли користуватися сайтом, адже він просто не завантажувався.

“Такі запити не можна зробити “сівши на кнопку”, тут явно видно злий умисел, - розповіла адміністраторка сайту.

“Наша агенція робить розслідування і досьє на кандидатів в міські голови і депутати, яким це не дуже подобається, м'яко кажучи. Не виключаю, що це пов'язано з одним із цих кандидатів, про якого ми опублікували розслідування напередодні, яке підтверджує його зв’язок із людьми, які мали чи мають стосунок до криміналу та корупційних схем”, - розповів головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч.

За його словами, на проблему доволі швидко відреагували.

“Адмін заблокував всі айпі, з яких навантажували сайт, і поставив автоматичну систему захисту від таких атак. Хіба що я втратив кілька годин на розбирання з усім цим і журналісти, які працювали із сайтом, мусили зробити паузу на годинку”, - розповів Володимир Торбіч.

Напередодні сайт почав публікувати досьє про кандидатів на посаду міського голови Рівного. Так, 21 жовтня вийшло розслідування про кандидата Віктора Шакирзяна, в якому описаний зв’язок кандидата з людьми, яким в різний час приписували причетність до нелегального бурштинового видобутку, уникненню від сплати податків, а також інших схем.

Liked the article?
Help us be even more cool!