ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Четвертої влади" вдруге за тиждень зазнав DDoS-атаки

29.10.2020, 10:00
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Сайт агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” зазнав 28 жовтня DDoS-атаки. Це вже друга така атака протягом тижня, попередня сталася 22 жовтня.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області.

Увечері 28 жовтня ресурс працював зі збоями. Певний час користувачі могли бачити за посиланням 4vlada.com повідомлення про помилку сервера.

У цей час на сайт вчинялося багато автоматичних запитів з однієї IP-адреси.

“Відбулося дві ідентичні атаки поспіль з українських IP-адрес на сайт “Четверта влада”, контент якого повідомляє про зловживання та корупцію багатьох місцевих політиків, посадовців. Це дозволяє говорити про цілеспрямованість таких атак”. – повідомляє адміністраторка сайту “Четверта влада” Наталія.

Головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч вважає ці атаки перешкоджанням роботі сайту. Припускає, що їх могли організувати ті, хто зараз хоче перемогти у виборчих перегонах.

“Я вважаю ці атаки спробою перешкодити роботі сайту, щоб люди не мали доступу до розслідування про одного з кандидатів у міські голови. Сторінку з розслідуванням, за даними гугл-аналітикс, переглянули вже понад 15 тисяч разів (понад 11 тисяч користувачів). Для розуміння: кандидат, який у ньому фігурує, отримав на виборах, за попереднім підрахунком, близько 12 тисяч голосів виборців, а його найближчий конкурент понад 10 тисяч голосів. Тобто в цій боротьбі кожна сотня голосів виборців має значення”, – зазначив Торбіч.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня на сайт агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” була вчинена DDoS-атака. Журналісти видання пов’язують атаку з розслідуванням, що вийшло 21 жовтня про кандидата в міські голови Віктора Шакирзяна, який змагатиметься за перемогу в другому турі виборів.

Liked the article?
Help us be even more cool!