ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила підозру закарпатцю, який поширював російську пропаганду

28.03.2023, 16:27
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру мешканцю Ужгородського району (Закарпаття), який виправдовував збройну агресію РФ та поширював ворожу пропаганду. 

Про це повідомляє Управління СБУ в Закарпатській області.

За даними спецслужби, на своїх інтернет-сторінках у соцмережах чоловік виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію РФ проти України.

“Агітатор поширював дописи, в яких визнавав правомірними дії керівництва РФ та поширював російські наративи щодо “нацизму” в Україні. Незаконні референдуми в тимчасово захоплених районах України чоловік називав “волевиявленням” громадян, а провину за злочини російських військових перекладав на т.зв. “світове правління”, – йдеться в повідомленні.

Також підозрюваний звинувачував Збройні сили України в знищенні українських населених пунктів та мирного населення.

СБУ зазначає, що ініційована нею експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії РФ проти України. 

За місцем проживання фігуранта кримінального провадження правоохоронці провели обшуки, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з “доказами злочинної діяльності” проти державної безпеки України.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”. 

Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на власні джерела, йдеться про Івана Данацка. Раніше, у 2016 році, СБУ вже висловлювала йому офіційне застереження через те, що біля будівлі Закарпатської обласної ради на площі Народній в Ужгороді він поруч із Державним прапором України вивісив “русинський триколор”.

Також у 2021 році Данацко підпалив своє авто на єврономерах перед будівлею облради на знак протесту проти закону щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

“Псевдоактивіст відомий своїми акціями на підтримку маргінальних акцій, зокрема він організовував пікети та перекриття міжнародних трас через неправомірні, на його думку, комунальні тарифи, а також організовував малочисельні пікети біля Закарпатської ОДА, зокрема лежачий пікет проти карантину, який, за його словами, “порушував конституційні права українців”, – пише Укрінформ.

Liked the article?
Help us be even more cool!