ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру трьом жителям Миколаївщини – серед них пропагандист

04.04.2023, 17:16
Фото – Пресгрупа Управління СБУ в Миколаївській області
Фото – Пресгрупа Управління СБУ в Миколаївській області

Служба безпеки України зібрала докази щодо трьох жителів Миколаївщини: за версією слідства, вони очолили окупаційні органи влади під час окупації міста Снігурівка.

Організатор злочинної групи – колишній житель Миколаївщини, проросійський пропагандист Юрій Барабашов. Його "призначенню" особисто сприяв ватажок незаконного збройного формування "ДНР" Денис Пушилін. На нього Барабашов тривалий час працював у тимчасово окупованому Донецьку, повідомила пресслужба відомства.

В СБУ зазначили, що саме він організував псевдореферендум про "приєднання" окупованої частини Миколаївської області до складу Росії.

"Для виконання ворожих вказівок фігурант залучив двох своїх спільників – колишніх голову Снігурівської міськради Олександра Ларченка та депутатку Баштанської районної ради Тетяну Мезіну. Під керівництвом гауляйтера вони організовували подворові обходи місцевих жителів і змушували людей "проголосувати" на користь агресора. У разі відмови погрожували репресіями та "конфіскацією" майна", – додає відомство.

Фігурантам повідомили про підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Їм загрожує від 10 до 12 років ув’язнення. Справу передали до суду.

Під час звільнення Миколаївської області троє підозрюваних втекли на окуповану частину півдня України, додають у службі.

В СБУ нагадали, що Снігурівка Миколаївської області було окуповане російськими військовими до листопада 2022 року, коли Збройні сили України звільнили всю лівобережну частину Херсонської області й майже всю територію Миколаївської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!