ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила агітаторку з Івано-Франківська, яка підтримувала окупантів

17.02.2023, 14:15
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Кіберфахівці СБУ викрили жительку Івано-Франківська, яка підтримувала російську агресію проти України та надавала інформаційну підтримку росіянам.

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Слідчі СБУ повідомили агітаторці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

"Підозрювана систематично поширювала наклепи на Збройні сили України, натомість російські мародери й ґвалтівники у неї поставали героями, "дорогими мальчиками", котрим вона бажала перемоги. Агітаторка була учасницею груп "Ми за путіна – патріоти росії", "Ми любимо СРСР", "Антимайдан" тощо. Вона активно ділилася російськими наративами з цих груп, відповідно до яких агресивна невиправдана війна рф проти нашої держави подавалася як "визволення від фашизму", – зазначили в СБУ.

Жінка поширювала контент проросійських пропагандистів, серед яких Юрій Котенок, Тетяна Монтян та ін. У цих дописах війну РФ проти України представляли як "війну з НАТО", глорифікували російських вояків, паплюжили європейських партнерів нашої держави, а українців обвинувачували у вигаданих злочинах та називали "нацистами" й "терористами".

Під час обшуку за адресою проживання зловмисниці СБУ вилучила телефон з доказами діяльності на шкоду державі. За цей злочин закон передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Жінку затримали в порядку ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України. Готується обрання їй запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, у Херсоні СБУ затримала директора рекламного агентства, яке працювало на окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!