ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще 18 видань, окрім "Слідства.Інфо", позбавлено акредитації при ВР

28.10.2020, 15:00

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив позбавити 18 інтернет-видань, агентств і газет акредитації в парламенті, бо вони “не висвітлюють діяльність Верховної Ради”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на керівницю пресслужби Апарату Верховної Ради Ірину Кармелюк.

“Ми розіслали листи журналістам видань, на чиїх сайтах не знайшли повідомлень про діяльність Верховної Ради України: просили їх надати матеріали. Протягом місяця ми чекали, що вони нам щось нададуть у будь-якому вигляді. У нас зараз акредитовано 3 тисячі журналістів, у минулому скликанні було 6 тисяч. Із них левова частина пише, але дуже багато людей, які просто ходять, однак не висвітлюють діяльність Верховної Ради України”, – пояснила вона.

Комітет з питань свободи слова розглянув 22 видання, три з яких надали свої матеріали, тому акредитації їх не позбавили. Кармелюк не уточнила видання, яким лишили акредитацію.

Як повідомляв ІМІ, у протоколі засідання Комітету з питань свободи слова, окрім “Слідства.Інфо”, пропонувалося позбавити акредитації ще 21 видання: інтернет-видання “POLITMARKET.INFO”, mind.kiev.ua, газета “патріот ПЛЮС патріот”, інтернет-видання “ВД Панорама”, “Правова інформатика”, “Ю-Контрол Медіа”, інформаційні агентства АУРБ “ФАЛЬКОН”, “Стоп Корупції ТВ”, “МСГК Інфо”, “Косатка Медіа”, “Журналісти проти корупції”, “Громадське телебачення Донбасу”, “Агентство промислової політики”, журнали “Час перших”, “Доброволець України”, газета “НикВести”, “Схід та захід разом”, “Слово ПАТРІОТА”, “Життя Авто Євро Сили”, газета "Ветеранська правда”, інформаційне агентство “Руська Правда”.

26 жовтня пресслужба Апарату Верховної Ради з урахуванням рішення Комітету ВР зі свободи слова припинила акредитацію редакції видання “Слідство.Інфо” та ще 21 засобу масової інформації.

Акредитацію видання припинено як таку, що не відповідає меті: “для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками засобів масової інформації діяльності Верховної Ради України”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає ознаки цензури в позбавленні парламентської акредитації журналістів видання “Слідство.Інфо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!