ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сьогодні відзначається Всесвітній день свободи преси

03.05.2022, 08:00

Сьогодні, 3 травня, відзначається Всесвітній день свободи преси.

Його відзначають починаючи з 1993 року, коли Генеральна Асамблея ООН проголосила це на своїй 48-й сесії з ініціативи Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Саме 3 травня 1991 року на семінарі ЮНЕСКО у місті Віндгук (Намібія) була підписана Віндгукська декларація, у якій містився заклик до урядів держав усього світу забезпечити свободу преси та її демократичний характер. 

Відтоді Віндгукська декларація 1991 року є прикладом та каталізатором боротьби за свободу преси у всьому світі. Вона стала джерелом натхнення для регіональних декларацій, сприяла підвищенню професійних та етичних стандартів журналістики, відкрила шлях для активної діяльності організацій з питань свободи преси та стимулювала реформи законодавства у сфері медіа та розвитку вільних, незалежних та плюралістичних засобів масової інформації. 

Цього року, з 2 до 5 травня, ЮНЕСКО спільно з Республікою Уругвай проведе Всесвітню конференцію, присвячену святкуванню Дня свободи преси. На конференції йтиметься про сучасні аспекти свободи вираження поглядів, доступу до інформації і ролі журналістики у досягненні суспільного блага в умовах змін, що відбулися в комунікаційній екосистемі світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!