ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стосовно власника 4 каналу Ковальова порушено справу за колабораціонізм

09.06.2022, 09:44
Фото – фейсбук Олексія Ковальова
Фото – фейсбук Олексія Ковальова

За ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата власника 4 каналу Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За даними слідства, депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

Крім того, зауважує ДБР, на своїй фейсбук-сторінці депутат розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що росія на Херсонщині надовго.

ДБР повідомляє, що ще у квітні поточного року генеральний прокурор за матеріалами Держбюро порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Розслідування триває.

Нагадаємо, 8 червня власник 4 телеканалу, народний депутат Олексій Ковальов, який виїхав на окуповану Херсонщину, зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення регіону росією.

“Учора відвідав дуже важливий для мене, та й для всіх фермерів у нашому краї заході – перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко зустрівся з фермерами Херсонської області. По-перше, заявили, що Росія тут всерйоз і надовго! По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші питання і побажання. Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини в економічну модель Росії. Гадаю, що скажу не лише про себе, але й про решту учасників зустрічі – люди вийшли з усвідомленням, що Росія нас чує і розуміє. Крім аграрних питань обговорювали і статус Херсонської області – повторю, що Росія назавжди і щонайтісніша інтеграція з Росією вже триває”, – написав нардеп.

У фракції “Слуга народу” вже заявили, що позбавлять Олексія Ковальова мандата та чекають висновків від правоохоронців.

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді зупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до генерального прокурора та голови Служби безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Також Ковальова виключили зі складу парламентської фракції політичної партії “Слуга народу”.

Олексій Ковальов назвав “несподіваним” і безпідставним рішення зупинити його членство у фракції “Слуга народу”. 

28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників каналу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова. Канал заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну не виходив на зв'язок та не надав каналу і його працівникам жодної підтримки.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!