ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на Хмельниччині засудив до п'яти років ув'язнення двох російських пропагандистів

21.06.2022, 16:00
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Хмельницький міськрайонний суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі двом російськими пропагандистам, яким інкримінували посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Про це повідомило Управління СБУ у Хмельницькій області.

За даним слідства, навесні 2014 року хмельничанин координував у західній частині України проросійське громадсько-політичне об'єднання “Союз граждан Украины”. У той час він провів дві відеоконференції на інтернет-сайті щодо політичних подій в Україні. Чоловік публічно закликав до зміни меж території та державного кордону України і підтримував так званих “ополченців”, наголошуючи на необхідності надавати їм усіляке сприяння і фінансову допомогу. Відеоконференції на сайті переглянуло понад 5 тисяч осіб.

Тоді ж зі своєю знайомою він розповсюджував серед хмельничан газету “Новороссия”. Як зазначає СБУ, друковане періодичне видання містило заклики об'єднати всі “ісконно руськіє зємли” та відновити межі СРСР або навіть і розширити їх, фізично знищити керівництво України, що прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, озброюватися і захищати “Новоросію”.

Правоохоронці інкримінували фігурантам посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України).

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!