ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не задовольнив апеляцію підозрюваного в розкраданні гуманітарки журналіста

31.05.2022, 12:01
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Львівський апеляційний суд 30 травня залишив без задоволення скаргу головного редактора видання “Mind.ua” Євгена Шпитка, який оскаржував обрання йому запобіжного заходу за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги, повідомляє “Твоє місто”

В апеляційній інстанції Євген Шпитко оскаржував рішення Галицького районного суду міста Львова. Згідно з рішенням суду, Шпитку та підприємцю, експосадовцю Львівської обласної державної адміністрації Роману Матису, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі по 2 мільйони гривень кожному. Обидва чоловіки є підозрюваними в кримінальному провадженні щодо організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. А також у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення.

За результатами розгляду справи колегія суддів Львівського апеляційного суду залишила рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, Євген Шпитко та Роман Матис вийшли із СІЗО 13 та 11 травня відповідно, оскільки внесли грошову заставу.

Як повідомляв ІМІ, на початку травня СБУ затримала головного редактора інформаційного видання “Mind.UA” Євгена Шпитка та президента Міжнародного інвестиційного офісу, екскерівника Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Романа Матиса за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги. Їм повідомили про підозру щодо незаконного використання для отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!