ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне продало європейським телеканалам власні розслідування, фільми й програми

13.01.2023, 13:51
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Телеканали Польщі, Естонії, Латвії, Литви та Грузії покажуть контент, вироблений Суспільним мовленням в Україні.

Про це "Детектору медіа" розповіла директорка  Департаменту ліцензування прав Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ, Суспільне) Олена Сікан.

"Журналістські розслідування, документальні фільми й програми Суспільного знайшли покупців. Зараз ми на першому етапі розвитку дистрибуції прав на телеканали Польщі, Естонії, Латвії, Литви і Грузії. Окрім комерційної мети, ми намагаємося популяризувати суспільно важливий контент про реалії України й нашу культуру. Тому розглядаємо також пропозиції контенту на обмін", – сказала вона.

За її словами, крім readymade-контенту Суспільне пропонує ринку України й світу свою бібліотеку відеоматеріалів.

Сікан зазначила, що протягом 2022 року попит на такі права зріс, тому компанія розвиває й цей напрям. Зазвичай уривками відео для внесення до аудіовізуальних творів цікавляться виробники контенту.

За словами генерального продюсера дирекції телебачення Григорія Тичини, у 2022 році Суспільне вперше було на чотирьох телеринках: заочно на весняному MIPTV в Каннах, очно на NATPE в Будапешті, UNIFRANCE Rendez-Vous in Biarritz  та осінньому MIPCOM у Каннах. Уперше в історії Суспільного компанія презентувала каталог контенту власного виробництва.

Як повідомляв ІМІ, громадська організація "Львівський медіафорум" розпочала збір мільйона гривень на відновлення філії "Суспільне Херсон", яку окупанти захопили, розікрали та фактично знищили офіс. 

Liked the article?
Help us be even more cool!