ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Силовик намагався зламати камеру журналісту Радіо Свобода під судом у справі Шеремета

22.10.2020, 15:30
Сутички між активістами та силовиками під Шевченківським районним судом Києва 21 жовтня, фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода
Сутички між активістами та силовиками під Шевченківським районним судом Києва 21 жовтня, фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Правоохоронець намагався зламати об'єктив камери журналісту Радіо Свобода Мар’яну Кушніру у Києві 21 жовтня. Про це ІМІ повідомив Мар’ян Кушнір.

Інцидент стався, коли журналіст знімав сутички між активістами та силовиками під Шевченківським районним судом Києва після розгляду справи про вбивство Павла Шеремета.

За словами Кушніра, підтримка обвинувачених блокувала виїзд із території суду, а силовики відтісняли людей і звільняли проїзд.

“Почалося в момент, коли знімав серед натовпу поліції після чергової штовханини. Поліцейські виштовхували силою, незрозуміло навіщо. Коли копи відштовхували, попереджав, що преса. Представитися відмовилися. Навіщо хапали за об‘єктив і намагалися зламати - не зрозуміло”, - розповів Мар’ян Кушнір.

Заяву за фактом інциденту у поліцію він не писав. 

“Поговорив із керівництвом, які працювали на місці. Вибачилися і пообіцяли поговорити із конкретним поліцейським”, - сказав він і додав, що камера залишилася неушкодженою.

Liked the article?
Help us be even more cool!