ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканалу "Наш" призначено позапланову перевірку через висловлювання ватажка "ЛНР"

10.12.2020, 16:19
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку діяльності телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”). Підставою стало шоу “П’ятниця. Вечір”, у якому 4 грудня через інтернет-зв’язок взяв участь представник так званої “ЛНР” Родіон Мірошник.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 грудня, повідомляється на сайті Нацради.

До регуляторного органу стосовно цього шоу звернулася Служба безпеки України, а також надійшло звернення громадянина А. Петрова. Нацрада під час моніторингу зафіксувала 4 грудня шоу “П’ятниця. Вечір”, а також його трансляцію в повторі 6 грудня о 20.52. У студії були присутні експерти, політики, народні депутати України, які обговорювали реалізацію Мінських угод.

“У передачі Родіон Мірошник висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності України і недоторканності її кордонів, безпідставно загострював увагу на збройній агресії на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, намагався виправдати дії незаконних військових формувань і сепаратистські настрої населення ОРДЛО, звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей, а також в “обстрілах” окупованої території. Також він висловлював російські погляди, зокрема про те, що Російська Федерація не є учасником конфлікту на Донбасі”, – повідомляє Нацрада.

Як зазначає Нацрада, висловлювання Р. Мірошника, поширені в ефірі телеканалу, не відповідають критерію об’єктивності щодо інформації, мають ознаки розпалювання ворожнечі, сприяння тероризму і є прямою ретрансляцією на українську аудиторію одного з основних наративів пропаганди офіційної влади Російської Федерації про нібито розв’язану Україною громадянську війну на території окремих районів Донецької та Луганської областей, про непричетність до цього Російської Федерації і її збройних формувань.

“Висловлювання учасника передачі звучали у відповідь за запитання ведучих передачі та гостей у студії і стосувалися теми врегулювання збройного конфлікту в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Це потребувало особливої уваги ведучих і редакційного контролю телекомпанії, що, однак, не було продемонстровано в цьому випадку”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначає Нацрада, повторна трансляція передачі “П’ятниця. Вечір” за участю Родіона Мірошника відбулася на телеканалі “Наш” без змін чи редакційної модерації.

Нацрада вбачає в трансляції передачі “П’ятниця. Вечір” ознаки порушення ліцензіатом вимог частини першої статті 28 Закону України “Про інформацію”, абзаців третього, четвертого, шостого частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” і пунктів “а” та “в” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Позапланова перевірка буде проведена в період із 24.12.2020 до 15.01.2021.

Як повідомляв ІМІ, 4 грудня телеканал “Наш” надав слово в ефірі ток-шоу одному з ватажків так званої “ЛНР” Родіону Мірошнику. Він виступив через відеозв'язок як учасник політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Під час ефіру Мірошник звинуватив Україну в недотриманні Мінських домовленостей, заявив, що бойовики воюють, зокрема, зброєю, яку їм начебто продає Україна. За його словами, Росія “не є учасником конфлікту на Донбасі”, а територія Донбасу начебто не перебуває в складі України, тому на неї “не поширюється українське право”.

Liked the article?
Help us be even more cool!