ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Троє журналістів потрапили під російський обстріл біля мосту на Сєвєродонецьк. Одного поранено

31.05.2022, 15:16
Фото – скриншот з відео Alex Chan Tsz Yuk та Kaoru Ng
Фото – скриншот з відео Alex Chan Tsz Yuk та Kaoru Ng

Двоє іноземних журналістів та український фіксер Микола Пастух потрапили під російський обстріл 28 травня біля мосту на Сєвєродонецьк (Луганська область). Унаслідок обстрілу Микола Пастух отримав осколкове поранення правої руки, а одного з журналістів контузило.

Про це Микола Пастух розповів ІМІ. 

За словами Миколи, він працював разом з іноземними журналістами – Хоном Чуном Кауру (Гонконг / Велика Британія) та Алексом Чаном Юком (Велика Британія). Також Микола знімав документальний фільм про роботу іноземних медіа на фронті. 

Журналісти планували проїхати мостом на Сєвєродонецьк та намагалися з'ясувати, чи це безпечно. В цей час до них під’їхали українські військові та попередили про ймовірність обстрілу. Обстріл почався, якраз коли вони спілкувалися з військовими.

Унаслідок обстрілу Миколу поранило, а Алекс Чан Юк отримав контузію.

“Коли ми вирішили повертатися, то якраз прилетіло. Міна впала від мене за метрів шість-сім. Я отримав складне осколкове поранення. Я був у бронежилеті й у шоломі. Однак вибухом шолом з мене скинуло. У всіх були турнікети, але в тому місці, де я був поранений, не накладається турнікет, бо рана була дуже високо”, – розповів Микола Пастух.

Зараз Микола перебуває в лікарні у Львові, де очікує на операцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!