ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі розпочався судовий процес над співробітниками TUT.BY

09.01.2023, 14:00
Фото – zerkalo.io
Фото – zerkalo.io

У Мінському міському суді (Білорусь) 9 січня в закритому режимі розпочався судовий процес над співробітниками порталу TUT.BY, яких переслідує режим Лукашенка, повідомляє Белсат.

Обвинувачені – п'ятеро людей: колишня гендиректорка Людмила Чекіна, головна редакторка Марина Золотова, редакторка політико-економічного блоку новин Ольга Лойко, редакторка Олена Толкачова та юристконсультка Катерина Ткаченко.

Людмилі Чекіній інкримінують ухилення від сплати податків, розпалювання соціальної ворожнечі, а також поширення матеріалів із закликами до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі.

Золотову, Лойко та Толкачову звинувачують у пособництві ухиленню від сплати податків, розпалюванні соціальної ворожнечі, поширенні матеріалів із закликами до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі.

Ткаченко звинувачують у пособництві в ухиленні від сплати податків, активній участі в групових діях, які грубо порушують громадський порядок.

За даними видання, ще дев'ять фігурантів “справи TUT.BY”, яких звинувачували в пособництві в ухиленні від сплати податків, звільнено від кримінальної відповідальності. Вони визнали провину, відшкодували збитки та написали відповідне клопотання на адресу Олександра Лукашенка.

Як повідомляв ІМІ, у Білорусі після акцій протесту щодо невизнання результатів президентських виборів у 2020 році тривають репресії щодо правозахисників, журналістів та опозиційних політиків. 

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ в Білорусі, до інтернет-ресурсів TUT.BY було обмежено доступ. Однак у липні команда заблокованого білоруського видання TUT.BY запустила нове медіа – Zerkalo.io.

Раніше МВС Білорусі вимагав визнати екстремістською інформаційну продукцію не лише порталу TUT.BY, а також його акаунтів у телеграмі, вайбері, твіттері, вконтакті, однокласниках і тіктоку.

До офісу TUT.BY та кількох редакторів приходили співробітники департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю. 

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі порушив щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі). Затримано 15 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!