ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко, що захищав Україну (уточнено)

27.07.2022, 15:01
Фото – cheline.com.ua
Фото – cheline.com.ua

У боях під Бахмутом (Донецька область) загинув журналіст Олександр Савоченко, який з початку повномасштабного російського вторгнення добровольцем пішов захищати Україну.

Про це повідомляє Чeline з посиланням на Коропську селищну раду Чернігівської області.

До повномасштабної війни Олександр Савоченко працював у Києві журналістом: спочатку на СТБ, потім в інформаційному агентстві AFP, пізніше на Суспільному. Робив аналітичні сюжети, зокрема про економіку та політику. 

“На жаль, ще одна трагічна звістка для Коропської громади і всієї Чернігівщини… У боях за Україну під Бахмутом загинув наш земляк Олександр Савоченко із Поліського, 1986 року народження”, – повідомила селищна рада.

Олександр жив у Броварах. У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся. 

Олександр родом з Поліського, закінчив Ніжинський обласний педагогічний ліцей з медаллю та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. 

Похорони Олександра відбудуться в рідному селі Поліському.

Уточнення. Видання Чeline повідомляє, що Коропська селищна рада, яка повідомила 26 липня про загибель Олександра Савоченка, видалила новину зі своєї сторінки.

В Коропській селищній раді підтвердили, що дійсно була така інформація та поки її довелося видалити.

В коментарі виданню голова Коропської громади Володимир Куніцин зазначив, що все-таки є “невтішна інформація”, що Олександр загинув.

“Так, дійсно, цю страшну новину повідомила староста одного із населених пунктів. Я вам скажу так, давайте почекаємо трошки. І всі ми, і рідні воїна до останнього сподіваємося, що він живий… Хоча є певна невтішна інформація… Але дай Бог, щоб всі ми помилилися і воїн був живий”, – зазначив у коментарі ЧЕline Володимир Куніцин.

За даними ІМІ, Олександр Савоченко – 37-й медійник, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 29 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов’язків.

Нагадаємо, у липні загинули журналіст ГО “Дорожній контроль Вінниця”, волонтер, захисник України Володимир Даценко (внаслідок ракетного обстрілу Вінниці) та ведучий музичного телеканалу М2, військовослужбовець ЗСУ Карім Гуламов (загинув на фронті), журналіст видання про авто InfoCar та захисник України Микола Рачок.

Liked the article?
Help us be even more cool!