ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах користувачка Facebook отримала судовий вирок за образу військового

25.07.2022, 17:02
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Соснівський районний суд Черкас визнав користувачку Facebook винною в образі честі та гідності українського військовослужбовця в соцмережі та призначив три роки позбавлення волі, звільнивши жінку від відбуття покарання з іспитовим строком два роки.

Таке рішення суд ухвалив 14 липня, повідомляє “Судовий репортер”.

Так, у квітні цього року у Facebook на сторінці інтернет-видання обговорювався пост про необхідність благодійної допомоги Збройним Силам України, які зараз перебувають на передовій. Під цим постом обвинувачена в образливій формі прокоментувала пропозицію допомоги військовим. Журналіст інтернет-видання зробив коментаторці зауваження, але та продовжила розміщувати нецензурні образи щодо ЗСУ.

Її коментарі побачив чоловік, який служить у ЗСУ, і написав коментаторці особисте повідомлення. Жінка наступного ранку надіслала йому відповідь, що є образливою, лайливою та принизливою за змістом.

Жінку звинуватили в злочині за ч. 1 ст. 435-1 Кримінального кодексу України, а саме в образі честі та гідності військовослужбовця, який здійснює заходи з гарантування національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації.

У суді громадянка провину визнала в повному обсязі й просила вибачення в потерпілого. Вона сказала, що усвідомила протиправність своїх дій, змінила свою позицію щодо української армії, щиро кається і просить суворо не карати.

Liked the article?
Help us be even more cool!