ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах побили керівника телеканалу "Антена"

02.02.2021, 17:35
Фото – фейсбук Валерія Воротника
Фото – фейсбук Валерія Воротника

У Черкасах побили керівника та журналіста місцевого телеканалу "Антена" Валерія Воротника. Про це виданню "ПроВсе" повідомила дружина потерпілого та співробітниця каналу Оксана Горецька.

За її словами, сьогодні вдень до студії телеканалу завітали двоє: керівник муніципальної інспекції Черкаської міськради Станіслав Коломієць та невідомий чоловік. Після того як вони ввійшли до кабінету, Валерій Воротник одразу звернувся до дружини з проханням викликати поліцію.

Горецька намагалася дістатися до тривожної кнопки, проте невідомий чоловік утримував її силою та заблокував у кабінеті.

Коли Валерій повернувся, то розповів дружині, що його теж утримували та розбили обличчя.

У себе на фейсбуці Валерій Воротник повідомив, що нападники розгромили редакцію каналу, а він сам під час нападу "не встиг зробити спробу вчинити опір". 

"Я навіть не встиг зробити спробу вчинити опір. Били вдвох, напали ззаду, коли я працював за комп'ютером. Коломієць – начальник управління інспектування міськради", – написав він.

Нині, як повідомляє видання 18000 з посиланням на коментар головного лікаря Третьої міської лікарні Олександра Федорука, Валерія Воротника шпиталізовано. "Він поступив з черепно-мозковою травмою, госпіталізований у нейрохірургію", – зазначив Федорук.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення департаменту управління справами та юридичного забезпечення провести службове розслідування з усуненням Станіслава Коломійця з обійманої посади на час проведення такого розслідування.

Конфлікт між посадовцем та журналістом розпочався ще напередодні. Валерій Воротник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що Станіслав Коломієць поширив у соцмережі відео телеканалу "Антена", прибравши "плашки" каналу, чим, на думку Воротника, порушив авторське право. 

Уже після нападу Станіслав Коломієць опублікував скріншоти листування з журналістом у дещо розширеній версії (увага, 18+).

Представник ІМІ намагається отримати коментар у сторін конфлікту.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці розслідують факт нападу за ч. 2 ст. 345-1 ("Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності").

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!