ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові мер заборонив підлеглим коментувати ремонти пошкоджених через війну будівель

17.08.2022, 16:19

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав усне доручення керівникам структурних підрозділів і комунальних підприємств утриматися від публічних коментарів стосовно ремонтів важливих міських об'єктів, насамперед тих, які зазнали обстрілів російських військ. Про це йдеться в сюжеті комунального телеканалу “Новий Чернігів” 

Водночас голова запевняє, що “все необхідне в місті буде зроблене, але без гучного висвітлення в ЗМІ”.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що міський голова Чернігова використовує половинчастий підхід до ситуації і треба дотримуватися профільного законодавства у сфері публічного доступу до інформації. 

“Міський голова може розпорядитися, щоб керівники КП не давали коментарів пресі про відремонтовані об'єкти. Але якщо хтось надішле запит на доступ до інформації про те, чи відремонтовано певний об'єкт, то це вже інші правовідносини. І щоб такі дані втаємничити, треба за трискладовим тестом віднести їх до інформації з обмеженим доступом (я не відкидаю, що тут є підстави для цього, тобто що росіяни можуть захотіти повторно вразити відремонтовані об'єкти). Й загалом нерозголошення інформації про ремонт тоді має стосуватися не лише керівників, а й працівників об'єктів, ремонтників тощо”, – пояснив юрист.

Зазначимо, що в Чернігові російські військові завдали руйнувань 27 (з 34) школам, 37 (з 52) дитячим садкам, 3 (з 4) лікарням, значно постраждала місцева ТЕЦ, водоканал, комунальні підприємства критичної інфраструктури.

Liked the article?
Help us be even more cool!